Russian propaganda bear

Propaganda Kremlin vs. Germania. Despre refugiati.

By: genuine
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Germania investighează faptul că există suspiciuni potrivit cărora propaganda Kremlin sau mass-media pro-Kremlin încearcă să creeze tensiuni în țările blocului UE, alimentând în mod voit criza refugiaților din Europa, promovând un șir de rapoarte false, inclusiv cele referitoare la atacurile sexuale din Köln pretinzând că acestea au fost efectuate de către persoanele dependente de droguri angajați de CIA relatează jurnalistul Sebastian Seibt pentru France 24.
Potrivit unor relatări din mass-media germană de săptămâna trecută, agenția de contrainformații germană a fost însărcinată cu investigarea situației în care Rusia lui Vladimir Putin, apelează din nou la vechile tactici ale războiului rece pentru a destabiliza Germania, remarcând totodată faptul că, Angela Merkel și-a exprimat un „interes personal” în această chestiune.
Președintele rus este suspectat că urmărește să „semene semințele discordiei în Europa prin slăbirea Germaniei și a cancelarului Angela Merkel”, potrivit surselor din sfera serviciilor de informații germane citate de Sueddeutsche Zeitung, precum și de rețelele de televiziune NDR și WDR.
Agențiile de știri au preluat știrile alarmiste și de multe ori nefondate lansate de mass-media pro-Kremlin privind afluxul record de refugiați din Germania, care a provocat tensiuni în unele regiuni ale țării și care cântărește foarte mult în ceea ce privește gradul de aprobare al măsurilor luate de către Merkel.
În timp ce guvernul de la Berlin nu a depus în mod oficial o plângere, purtătoarea de cuvânt Christiane Wirtz a declarat că „se monitorizează îndeaproape activitatea intensă a mass-media rusă”.
Criza migranților din Europa a oferit Moscovei o oportunitate excelentă pentru a argumenta că autoritățile germane sunt „incapabile să combată fluxul de imigranți care a luat cu asalt continentul”, a argumentat Deutschland Radio Kultur, un post de radio german.

RT disinformation Angela Merkel Propaganda Kremlin

RT disinformation Angela Merkel

Atacurile sexuale notorii care au zguduit orașul Köln în ajunul Anului Nou, multe dintre acestea atribuite migranților, au dat frâu liber la exagerări grosolane și teorii excentrice în mass-media rusă. În relatările despre atacurile din acest oraș, canalul privat rusesc Ren-TV a utilizat secvențe video din piața Tahrir din Cairo pentru a da impresia unui oraș invadat de migranți de origine arabă.
Conform unor date publicate de către European External Action Service, propaganda Kremlin nu este solitară în promovarea unor astfel de fantezii, publicații pro-Kremlin din Cehia au fost la fel de inventive. Astfel în raportul săptămânal al acestei agenții ce tratează dezinformările rusești din mass-media, este menționat cazul site-ului aeronet.cz care a publicat informația cum că guvernul german a ajuns la o înțelegere cu rețelele Facebook și Twitter pentru a șterge toate comentariile negative la adresa migranților și pentru blocarea relatărilor despre atacurile refugiaților. Același site a relatat în decembrie 2015 faptul că Germania lua în considerare impunerea de sancțiuni, inclusive militare, împotriva țărilor europene care nu permit libera circulație a refugiaților iar în noiembrie 2015 faptul că NGO-uri străine intenționează să se folosească de manifestațiile prilejuite de aniversarea Revoluției de Catifea la 17 noiembrie pentru a crea provocări în scopul anulării inițiativelor anti-migraționiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top