avioane de lupta rusesti atac simulat

ATAC SIMULAT A DOUA AVIOANE DE LUPTA RUSESTI ASUPRA UNEI NAVE AMERICANE, O NOUA INCALCARE A TRATATELOR INTERNATIONALE

By: Spotless
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Avioane de lupta rusesti au simulat un atac asupra navei americane USS Donald Cook

Doua avioane de lupta  rusesti, SU-24, au executat manevre aeriene in Marea Baltica, marti 11 aprilie, deasupra distrugatorului american USS Donald Cook, aflat la un exercitiu NATO impreuna cu armata poloneza.  A doua zi, un elicopter  rusesc KA-27 Helix a executat mai multe manevre deasupra distrugatorului american, timp in care au fost facute fotografii de la bordul sau.

Manevrele facute de cele doua aeronave rusesti au fost atat de aproape de distrugatorul american incat toata actiunea a fost considerata o simulare de atac asupra navei americane.

In ambele zile, de la bordul USS Donald Cook s-a incercat contactarea radio imediata a echipajelor rusesti, fara nici un rezultat.

Actul in sine,  este considerat a fi unul dintre cele mai tensionate momente din istoria relatiilor recente dintre Rusia si SUA, incalcandu-se acordul intre cele doua state din 1972, semnat tocmai pentru a preveni orice posibil incident in apele internationale.

O stire pe care propaganda rusa ar fi evitat-o daca doua avioane de lupta NATO ar fi survolat flota rusa

Stirea despre cele doua avioane de lupta rusesti a cuprins rapid prima pagina a marilor trusturi de presa din intreaga lume.

In timp ce presa occidentala a raportat evenimentul ca o noua provocare a Rusiei, canalele de propaganda rusa au ridicat la rangul de realizare nationala incalcarea acordurilor internationale. Sub pretextul hilar al acrobatiilor aeriene, mai multe canale de televiziune din Rusia au pus in scena bine cunoscutul show mediatic in care armata rusa face furori.

Furori sau nu, cert este un lucru, daca un avion NATO ar fi survolat flota rusa, cu siguranta aceasta ar fi fost o stire ce nu ar fi trecut de filtrul cenzurii de la Kremlin. Faptul ca presa internationala a reflectat acesta stire, desi fortele NATO au intrat inca o data intr-o lumina proasta, arata cat de important este accesul la informatie intr-o lume in care incercarile de manipulare prin omisiune si prezentarea unor date fara nici o posibilitate de verificare sub forma de stiri acapareaza canalele de informare.

Pe principiul „cea mai mare galagie in trafic vine de la masinile mari si cei cu…frustrari pe masura”, propaganda rusa face, cu siguranta, un deserviciu armatei prin incercarea de a ridica in slavi dotarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top