rusia tatarii crimeea

Crimeea – Tatarii – Rusia

By: authentic
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

În această lună se împlinesc doi ani de când peninsula Crimeea a fost anexată Federației Ruse.

Sunt doi ani de când o mână de omuleți verzi au schimbat cursul istoriei în zonă pentru totdeauna.

Sunt doi ani de când Referendumul de secesiune a legitimat anexarea peninsulei Crimeea Rusiei, în baza principiului auto-determinării etnice.

Sunt doi ani de când etnicii tătari au sentimentul că au fost alungați pentru a doua oară din Crimeea.

Sunt doi ani de cînd a nu fi etnic rus este echivalent cu a fi agent al Occidentului.

PRIGOANA TATARILOR CONTINUA

ukraine-crisis-crimeea-tatars

Comunitatea tătară din Crimeea, reprezentând mai mult de 10% din populația totală, s-a opus în mare parte anexării peninsulei la Rusia, din cauza deportărilor în masă ordonate de Moscova în perioada sovietică.

Etnicii tătari au fost supuşi presiunilor pentru a recunoaște noile autorităţi care au încercat din răsputeri sa-i cumpere pe liderii acestora cu bani, privilegii, sau alte promisiuni, înaintea referendumului.

Mai târziu Moscova a încercat o abordare diferită a problemei tătarilor din Crimeea, atenționându-i pe aceștia că vor suporta consecințele în cazul în care nu vor susține anexarea Crimeei. Drept urmare, în momentul de față, ne aflăm în faza intimidărilor și a represaliilor. Din cei 33 dintre membrii Mejlis-ului din Crimeea (corpul reprezentativ al tătarilor, un fel de parlament al tătarilor din Crimeea, care se bucurau de autonomie până la anexarea peninsulei de către Rusia) o parte a cedat deja presiunii rușilor, iar celorlalți le este interzisă intrarea în Crimeea. Astfel, Reat Ciubarov, poate cel mai important reprezentant al tătarilor are interdicție de a intra în Crimeea vreme de 5 ani.

Rusia a închis de asemenea toate canalele de comunicare media care promovau cultura, limba și tradițiile acestora.

“Relațiile interetnice sunt o problemă delicată…..Consider că orice speculație privind drepturi speciale pentru o anumită etnie este extreme de periculoasă.”, a declarat Vladimir Putin, în timpul unei vizite în Crimeea. Preşedintele rus a mai spus că Moscova nu va permite organizaţiilor străine pentru apărarea drepturilor omului să destabilizeze peninsula sub pretextul problemelor cu care se confruntă tătarii, cel mai mare grup etnic din Crimeea după ruşi şi ucraineni.

Istoria i-a învățat pe tătari că Rusia este periculoasă și imprevizivilă, iar speranța că problemele comunităților entice își vor găsi rezolvarea la Kremlin s-a dovedit, încă odată, iluzorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top