Omar al-Shishani ISIS esec Rusia

Omar al-Shishani exemplul esecului interventiei militare a Rusiei in Siria

By: authentic
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Importanta eliminarii lui Omar al-Shishani dincolo de un simplu nume

Mai multe surse au confirmat moartea lui Omar al-Shishani (Cecenul) o figura importanta a organizatiei teroriste “Stat Islamic” in urma loviturilor aeriene executate de SUA in Siria.

Pe numele sau real Tarkhan Batirashvili, Omar al-Shishani (in traducere libera Omar Cecenul) provine din zona Caucazului de Nord si s-a alaturat gruparii teroriste Statul Islamic in anul 2013.

Omar al-Shishani a reprezentat un instrument important de recrutare al organizatiei teroriste in ultimii ani, pentru luptatori din statele fostei Uniuni Sovietice. Se apreciaza ca acesta a atras in randul organizatiei teroriste ISIS peste 1500 de luptatori in special din zona Caucazului de Nord.

In ceea ce priveste activitatea de recrutare a organizatiei teroriste “Stat Islamic”, coalitia a reusit cu success in ultima perioada sa elimine nume importante de pe lista recrutorilor ISIS: Junaid Hussain, Mohammed Khalaf al-Satouri sau Denis Cuspert. Majoritatea acestora sunt persoane provenite din state occidentale precum Marea Britanie sau Germania, ceea ce arata ca exista un interes crescut al vestului pentru a identifica, urmari si distruge luptatori ISIS proveniti de pe teritoriul lor.

De ce interventia militara a Rusiei a esuat in lupta contra terorismului

De cealalta parte, Rusia a inceput de cateva zile retragerea majoritatii fortelor sale din Siria dupa aproximativ 5 luni de bombardamente intense subliniind multiple succese in lupta contra terorismului.

Dincolo de numarul foarte mare de luptatori ISIS ucisi pe timpul bombardamentelor aviatiei ruse (intre care mai multi au apartinut grupurilor moderate de opozitie decat principalelor organizatii teroriste din regiune) si vehiculat de mass-media pro Kremlin (care nu pote fi verifica realitatea datelor cu surse din teren) Rusia prin actiunile sale nu face altceva decat sa minimalizeze si sa duca in derizoriu importanta luptei contra terorismului.

Uciderea lui Omar al-Shishani (cetaten din zona de Nord a Caucazului) de catre fortele de coalitie, este un bun exemplu ca interesul Rusiei pentru identificarea si lovirea cetatenilor sai care s-au alaturat principalelor organizatii teroriste din regiune este unul minim in ciuda naratiunii continue vehiculate de mass-media din Rusia despre pericolul pe care terorismul il prezinta la adresa cetatenilor rusi.

Faptul ca in prezent organizatia terorista Statul Islamic controleaza aceleasi teritorii si dispune de forte si echipamente la acelasi nivel ca si inainte de interventia Rusiei, arata ca ISIS nu ramane pentru masina de propaganda rusa decat un instrument de relatii publice impachetat cu atentie pentru a servi intereselor Kremlinului in regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top