relatia siria rusia

REGIMUL AL-ASSAD, UN PARTENER DIFICIL CHIAR ȘI PENTRU CEL MAI MARE SUSȚINĂTOR AL SĂU: FEDERAȚIA RUSĂ

By: dotredro_admin
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Regimul al-Assad demonstrează încă odată că este un partener dificil chiar și pentru marele său susținător, Federația Rusă. În ciuda tratativelor de pace în ceea ce privește conflictul din Siria, guvernul al-Assad arată faptul că menținerea la putere și supraviețuirea rămân singurul obiectiv în detrimental unei națiuni pentru care nevoile de bază precum accesul la apa și mâncarea nu sunt asigurate.

Federația Rusă este cea care la sfârșitul lunii septembrie anul trecut a hotârât să intervină cu trupe în conflictul din Siria pentru a sprijini menținerea la putere a unui regim contestat de o majoritate covârșitoare a populației siriene. Bombardamentele armatei ruse au demonstrate încă de la început obiectivul urmărit de liderul rus Vladimir Putin în Siria. Deși inițial oficialii armatei ruse și Kremlinul a declarat faptul că intervenția armată vizează organizațiile teroriste Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL) și Frontul al-Nusra, țintele lovite de-a lungul timpului au fost foarte variate incluzând atât forțele moderate de opoziție cât și populația civilă.

În prezent Federația Rusă se află în postura de a încerca să-l convingă pe liderul de la Damasc de necesitatea respectării prevederilor tratatelor de pace.

Conform situ-lui de știri Hotnews, “Vitaly Churkin, a declarat ca Rusia l-a ajutat pe Assad sa intoarca soarta razboiului, astfel ca este acum obligatoriu ca acesta sa urmareasca viziunea Rusiei.”

Având în vedere “viziunea Rusiei” de până acum, nu este însă exclus ca liderul de la Kremlin să închidă un ochi la abuzurile regimului al-Assad, astfel încât cel din urmă să câștige cât mai mult teren până la implementarea mai strictă a prevederilor acordului de pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top