Sprijinul Sputnik a fost refuzat

Propaganda rusa nu este bine primita in Franta

By: Borac
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

În data de 29 mai 2017 a avut loc întâlnirea președinților Emmanuel Macron și Vladimir Putin la palatul Versailles, în contextul celebrării a 300 de ani de relaţii diplomatice franco-ruse.

În cadrul conferinței de presă liderul francez a abordat subiectul propagandei ruse:

Liderii politici au responsabilitatea de a spune lucrurilor pe nume. Când organele de presă transmit neadevăruri calomnioase, nu mai sunt jurnaliști, sunt instrumente de influențare a opiniei publice. Russia Today și Sputnik au fost intrumente de influențare a opiniei publice în această campanie electorală și au lansat, de mai multe ori, neadevăruri legate de mine și de campania mea. Am considerat, într-adevăr, că nu își au locul în sediul meu de campanie. Toți jurnaliștii străini profesioniști, inclusiv jurnaliștii ruși, au avut acces la campania mea.

Mai mult,  președintele francez a ținut să precizeze în cadrul discursului său diferența dintre jurnalismul profesionist și propagandă:

„Este grav că organele de presă străine, nu știu de cine influențate, s-au amestecat într-o campanie electorală democratică, propagând neadevăruri grave. Și în fața acestor lucruri, nu voi face nicio concesie, niciuna. Trebuie să spunem adevărul. Russia Today și Sputnik nu s-au comportat ca niște instituții de presă și ca niște jurnaliști. S-au comportat ca niște instrumente de influențare a opiniei, ca niște organe de propagandă, o propagandă mincinoasă”.

Declarația președintelui francez subliniază faptul că războiul informațional întreținut de Federația Rusă devine o preocupare tot mai importantă pentru Franța și pentru statele occidentale, în ansamblu. Criticând acțiunile de propagandă desfășurate de cele mai importante agenții de presă rusești, în prezența lui Putin, E.Macron transmite un mesaj de forță prin care arată poziția fermă a Franței în privința acțiunilor de tip  „soft power ale Rusiei.

Propaganda rusa nu este bine primita in Franta

Propaganda rusa nu este bine primita in Franta

1 Comment

  • ROBBY:

    Da – într-adevăr, poziția lui Macron a fost una de forță, fiind un exemplu demn de urmat pentru alte personalități politice europene! Big Like! Oricât a lătrat ulterior Lavrov că de fapt, Franța a reacționat în această manieră pe fondul campaniei antiruse declanșate din timpul administrației Obama, în care a angrenat mai multe state europene, ce a declarat Macron s-a statuat ca un început de conștientizare în Europa a dimensiunii propagandei ruse!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top