putin-propaganda-russia

Rădăcini uscate – influență pe măsură

By: dotredro_admin
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Moștenitoare a unui adevărat arsenal de tehnici și proceduri ancorate în epoca sovietică, actuala mașină de propagandă rusă încearcă cu disperare să mențină la suprafață un sistem care se vrea a fi unul modern dar care, în esență, nu este altceva decât o reiterare a trecutului așa-zis glorios.

Arborarea stindardului democrației și al păcii în variantă proprie, nu produce deocamdată efectele dorite de mai marii actori de la Kremlin, care încearcă cu disperare să convingă opinia publică mondială de bunele intenții care stau la baza acțiunilor desfășurate de elementele sale în diversele focare de conflict de pe mapamond.

Alimentarea acestor conflicte de către mașina de propagandă de la Kremlin, prin clasicele tertipuri caracteristice epocii de mult apuse, determină prelungirea agoniei și suferinței populației civile, care este principalul “beneficiar” al efectelor bunelor intenții promovate de sistemul totalitar rusesc.

Cu o mass media care și-a pierdut demult nivelul minim admis de independență, Rusia nu reușește să transmită într-o manieră coerentă mesajele sale către diferitele tipuri de audiență, în scopul de a submina securitatea politică, economică și socială din diferite țări, în special cele din proximitatea granițelor sale, pe care încearcă să le șantajeze prin diverse metode, în principal prin promovarea unui mit al bunăstării autocratice. Prezentul demonstrează că amenințările la adresa securității cel puțin a statelor europene nu au fost fost identificate și evaluate în mod corespunzător.

Propaganda, manipularea și dezinformarea reprezintă componentele esențiale ce definesc politica agresivă a Rusiei avansată cu ocazia diferitelor evenimente, prilej cu care Kremlinul comite abuzuri pe care le consideră un drept legitim oferit de statutul său de mare putere. Subtilitatea nu este elementul forte al strategiei de comunicare rusești dar ea vizează inocularea unor sentimente de isterie care sunt foarte otrăvitoare pentru societatea în care se dizolvă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top