Strategii subversive pentru distrugerea unui popor. Interviu cu Yuri Bezmenov.

By: Borac
Dă de veste...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

In 1985, un fost agent KGB, Yuri Bezmenov, dezertor fugit din Uniunea Sovietică în America, a oferit un interviu privind subversiunea ideologică, adevărata ”armă” prin care se poate distruge psihic un popor.Bezmenov afirma în interviu că serviciile secrete folosesc doar 15% din timp, bani și forța de muncă pentru spionajul propriu zis, in timp ce restul de 85% sunt folosiți pentru această subversiune ideologică sau război psihologic. Potrivit fostului agent KGB, aceasta subversiune este un proces de spălare a creierului care se desfășoară lent, existând patru paşi precis-delimitati, folosiţi de o putere străină pentru schimbarea gândirii şi comportamentului unei întregi naţiuni. Urmăriți aici interviul:

5 Comments

 • Oana:

  „Spionajul de tip James Bond arată mai romantic și se vinde mai bine, dar, subversiunea ideologică, proces legitim, public și deschis pe care îl poți vedea cu proprii ochi este o strategie foarte bună pentru manipularea maselor. Acest proces este de fapt un program de război psihologic în patru etape, Demoralizare, Destabilizare, Criză și Normalizare, desfășurat împotriva elementelor de putere ale statului vizat.” Interviul prezintă adevărul despre perioada descrisă, fiind evidențiat faptul că, în realitate, obiectivul guvernului sovietic era controlul populației care se considera liberă.
  Întrebarea care persistă este dacă în prezent se mai aplică astfel de strategii subsersive!

 • Dan:

  Având în vedere vizibilitatea campaniei de destabilizare din mediul online desfășurată de armata de troli și sistemul de propagandă (RT, Sputnik), și, implicit, resursele substanțiale alocate în acest sens, se poate spune cu certitudine că strategiilor subversive reprezintă o prioritate pentru maestrul în utilizarea lor, Kremlinul.

 • Carina:

  Subversiunea și propaganda își pierd din eficiență când persoanele vizate conștientizează situația în care se află. „Poți manipula toți oamenii o perioadă de timp și o parte a oamenilor mereu, dar nu poți manipula toți oamenii mereu”

 • Filip:

  Adevărata problemă este că pe unii oamenii îi poți manipula mereu.

 • KATY:

  Mi se pare regretabil faptul că noi, ca națiune, abia acum începem această conștientizare, când deja aparatul propagandistic rusesc a atins un prag critic (zic eu!) în ceea ce ne privește, dată fiind complexitatea tehnicilor. Gândiți-vă că interviul a fost realizat în 1985, când pe noi ne frământau probleme interne serioase, iar la peste 30 de ani de la acesta am identificat elementele constitutive ale dezinformării rusești care acționează ASTĂZI. Sunt convinsă că strategiile rusești au evoluat vis-a-vis de controlul populației….Desigur că în perioada asta s-a schimbat și mentalitatea românilor, de la o generație, la alta….deci…pentru schimbări nu este niciodată prea târziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top